Kylähyppely-retki Satakuntaan 10.12.

8.11.2022

La 10.12.2022, retken kesto noin klo 8-18
Yhteiskuljetus

Mitä kaikkea Leader-rahoituksella on saatu aikaan Satakunnan puolella? Lähde mukaan jouluiselle matkalle tutustumaan kyläkohteisiin!

Päivän ohjelmassa:

Jouluisiin tunnelmiin pääsee heti ensimmäisellä pysäkillämme Jämin Joulukylässä, joka on alun perin Leader-hankkeella käynnistetty, vajaassa parissa kymmenessä vuodessa perinteeksi muodostunut joulunalustapahtuma. Markkinatunnelman lomassa kuulemme tapahtuman taustasta.

LOUNAS. Omakustanteiseen keittolounaaseen on mahdollisuus Korsuretkien Metsäravintolassa (huom: minimiosallistujamäärä 10) tai joulumarkkinoilla, mikäli osallistujamäärä alle 10.

Tutustuminen Jämijärven Korsukylään. Yli 20 vuoden kokemuksella matkailupalveluita tuottava yritys Korsuretket tarjoaa ruoka-, ohjelma- ja elämyssaunapalveluja sekä ravintola- ja metsäkokoustiloja. Metsäravintolakonsepti on niittänyt palkintoja ja Korsukahvila juoksuhautoineen säväyttää varmasti.

Vierailu Siikaisiin Kosken tilalle, jolla valmistetaan Karin Havupuu-uutejuomaa. Kyseinen luomutuote palkittiin vuoden 2021 terveystuotteena. 

Vierailu Meggalan viinitilalle Kankaanpään Veneskoskella. Kuulemme yrityksen taipaleesta, nautimme iltapäiväkahvit ja pääsemme tutustumaan myymälään, josta löytyy niin tilan omia kuin lähituottajienkin herkkuja sekä monipuolisesti paikallisia käsitöitä.

Tutustuminen Kankaanpään Ekomuseoon. Kankaanpään Taidekehä on yli sadan pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun taideteoksen vähitellen täydentyvä kokonaisuus. Ekomuseo-hankkeen avulla Taidekehälle on saatu digitaalinen alusta uusien kohderyhmien tavoittamiseksi.

Kotimatkalle noin klo 16.15

Huom! Ohjelmaan on tullut muutoksia 14.11. ja Liljan lankakauppa on  vaihtunut Kosken tilaan/Karin havupuu-uutejuomaan.  

***
Matkaan lähdetään klo 8 Valkeakosken linja-autoasemalta ja matkan varrelta kyytiin voi hypätä Lempäälän Marjamäestä (n. klo 8.15), Pirkkalan ABC:ltä (n. 8.30) ja Ylöjärven Juustoportilta (8.45). Kotiin palataan noin klo 18 Valkeakoskelle. Pirkan Helmen Uutta virtaa paikallistoimintaan- ja Kantrin Circle-hankkeet kustantavat bussikuljetuksen ja kahvit, lounas on omakustanteinen.

Ilmoittaudu mukaan 30.11. mennessä:
https://forms.gle/j4cB5gRHHgxHwGpaA