Akaa

Kylmäkosken Työväentalo

Jos olet järjestämässä juhlia tai muita tapahtumia, niin Juhlatalo Vuorela tarjoaa toimivat ja edulliset tilat.

Vuonna 1907 rakennettu ja 2008 korjattu talo sijaitsee aivan Kylmäkosken taajamassa osoitteessa Kylmäkoskentie 22. Talolle on hyvät kulkuyhteydet eri suunnilta. Matkaa esimerkiksi ysitietä Tampereelta Turkuun päin on alle 50 km.

Talossa on tilaa n. 120 henkilölle, lisäksi ruokailuastiat 80 henkilölle, kahvitus 100 henkilölle. Ruuan valmistukseen tarvittavat astiat löytyvät myös. Keittiössä puuhella, sähköhella, kahvinkeitin, jää- / viileäkaapit ja astianpesukone.

Saniteettitilat sijaitsevat talon alakerrassa, jossa myös lämmin kokoustila noin 15 henkilölle.

Vuokraushinnat

Juhlatalon vuorokausivuokra on 140 €. Talvikautena lämmityslisä 30 €. Talo vuokrataan siivottuna ja jälkisiivouksesta sovitaan erikseen.

Hinta päivitetty 21.03.2023

Yhteystiedot ja varaukset

Isännöitsijä
Tauno Ilomäki
Puh. 0400 891 175

Timo Tammisto
Puheenjohtaja
Puh. 0400 639 033
kylmakoskentyovaenyhdistys@gmail.com

https://www.akaandemarit.fi/kylmakosken-tyovaentalo/

Kulttuuritalo Laaksola

Historia

Aikoinaan Kulttuuritalo Laaksola on ollut Arvolan suvun omistama vuokratalo. Se rakennettiin Toijalan oluttehtaan työväen asuintaloksi. Akaan kaupunki huusi rakennuksen huutokaupassa vuonna 1918 kunnan lastenkodiksi.

Alussa lastenkodin lisäksi talossa toimi kunnan elintarviketoimisto sekä vero- ja rakennusvirastot. Myös kunnan kokouksia pidettiin tuolloin Laaksolassa. Vuonna 1928 valmistui toinen kerros, jonne tehtiin neljä huonetta, joista kaksi oli kunnan kiertävän sairaanhoitajattaren asuntona ja kaksi muuta lastenkodin henkilökunnan käytössä.

Vuonna 1984 lastenkodin toiminta loppui ja muutama vuosi myöhemmin Laaksolassa aloitti toimintansa Taitotalo Laaksola. Pirkanmaan käsityökeskus, Näpsä käsityökoulu, sekä Akaan Opistokin ovat toimineet tiloissa.

Tilat

Vuodesta 2010 lähtien Kulttuuritalo Laaksolassa on toiminut Akaan kaupungin kulttuuritoimisto. Myös Näpsän käsityökoulu ja MLL:n kerhot kokoontuvat Laaksolassa. Käytettävissä on kolme tilavaa, valoisaa huonetta ja pieni keittiö. Tiloja käytetään myös näyttelyihin ja kokouksiin. Tilojen vuokraus onnistuu kulttuurikoordinaattorin kautta.

Yhteydet

Laaksola sijaitsee Toijalan ratapihan tuntumassa keskustan läheisyydessä.
Saunatie 4, 37800 Akaa

Toiminta

Akaan kulttuuripalvelut järjestävät yhdessä aktiivisten yhdistysten ja yhteisöjen kanssa näyttelyitä ja tapahtumia. Jo useana kesänä on päästy nauttimaan  mm. taidetapahtuma Näkymän näyttelyistä Laaksolassa.

Hinnat ja varauslomake

https://akaa.fi/tee-ja-viihdy/kulttuuri/laaksola-ja-sampola/ 

Metsälinna

Metsälinna on Viialan VPK:n omistuksessa oleva tanssipaikka, jossa on mahdollista järjestää erilaisia juhlia ja tilaisuuksia maksimissaan jopa 600 henkilölle. Metsälinna on rakennettu 1956, ja sitä on myöhemmin laajennettu lisää. Tanssitilaa on noin 400 neliötä.

Maalaismiljöössä oleva juhlapaikka on tilava ja mukava, ja myös parkkipaikka on reilunkokoinen.

Metsälinnassa on mahdollista vuokrata myös astioita 200 henkilölle ruokailua ja kahvitusta varten.

Metsälinna on hyvien kulkuyhteyksien varrella, noin 35 kilometriä Tampereelta etelään. Metsälinnan osoite on: Hirsikankaantie 10, Akaa.

Lisätietoja Metsälinnan vuokrauksesta

Mervi Rasi, puh. 040-5379914

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.viialanmetsalinna.fi/

Ulkokuva Metsälinnasta

Palokärki

Palokärki on Viialan VPK:n omistama rantahuvila Jumusen rannalla, jossa voi järjestää juhlia, koulutus-, virkistyspäiviä tai viettää muita illanistujaisia. Palokärkeä vuokrataan elokuun puolivälin ja kesäkuun puolivälin välisenä aikana. Keskikesällä Palokärki on rauhoitettu palokunnan yksityiskäyttöön.   

Isompiin juhliin on mahdollista vuokrata astiat jopa 100 henkilölle ruokailua ja kahvitusta varten. Kaiken kaikkiaan Palokärkeen mahtuu noin 70 henkilöä sisätiloihin, ja kesäisin on mahdollista saada iso ulkoteltta pihaan.

Palokärjessä on erillinen saunamökki/takkatupa (rakennettu vuonna 1985), talvilämmin päärakennus (rv. 1987) ja vielä 3 pikkumökkiä (rv. 1996). Pikkumökeissä on majoitus 4 henkilölle kussakin. Päärakennuksessa on yläparvi, jossa voi yöpyä 10-15 henkeä patjamajoituksena. Pihapiirissä on myös grillikatos ja hirsinen ruokailukatos.

Palokärjen osoite on Pirjonmäentie 55, 37830 Viiala.

Palokärjen vuokrauksesta voit tiedustella isännöitsijältä:

Mauri Ahonen, puh. 040-5901177

Kysy samalla astiavuokraustakin.

Vuorokausivuokrat

· Päämökki ma-to: 150 € / vrk
· Päämökki pe-su : 300 € / vrk
· Saunamökki : 150 € / vrk
· Pikkumökki : 10€ / vrk vuokrataan vain päämökin vuokrauksen yhteydessä.

Päämökin iltavuokra 20 € / tunti

Hinnat päivitetty 21.03.2023


Viialan VPK:n nettisivut

http://www.viialanvpk.com/palokarki/

Seurantalo Sampola

Osoite: Haittilantie 2 / Sampolantie 3, Akaa/Toijala

Yli 100-vuotias Seurantalo Sampola on perinteikäs kokoontumispaikka Akaan Toijalan sydämessä. Sampola kunnostettiin vuosien 2009-2013 aikana Pirkan Helmen rahoituksella. Saneerauksen yhteydessä seurantalon WC-, eteis- ja keittiötilat sekä sali laitettiin kokonaan uuteen uskoon.

Valoisassa salissa on reilun kokoinen näyttämö ja 102-paikkainen, koottava katsomo. Lisäksi Sampolasta löytyvät keittiö ja kahviotila. Tilojen pääkäyttäjä Toijalan Näyttämö on kerännyt vuosien mittaan talkoilla rahaa nousevan katsomon rakentamiseen.

Talvikaudella Toijalan Näyttämön teatteri toimii kunnostetussa Sampolassa. Lisäksi yhdistykset ja järjestöt käyttävät Sampolaa kokoontumis- ja juhlatilana. Kaupungin kulttuuritoimi vuokraa tilaa ulkopuolisille erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia varten.

Hinnat ja tilavaraukset

https://akaa.fi/tee-ja-viihdy/kulttuuri/laaksola-ja-sampola/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Veikkojen maja

Osoite: Savikoskentie 983 Akaa

Kylmäkoskella sijaitseva Veikkojen maja on urheiluseura Kylmäkosken Veikot r.y:n talkoovoimin ylläpitämä harrastus- ja virkistyspaikka.  Veikkojen majaa  on kehitetty viime vuosina vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Majalta löytyy kokoustilat 60 hengelle sekä vastaremontoitu saunaosasto vaikka saunaillan järjestämiseen. Majaa vuokrataan kaikille halukkaille seura- ja kuntarajoista riippumatta. Majan ympäristöön on tehty noin 4 km valaistu latu/pururata, joka on kaikkien kuntourheilusta kiinnostuneiden vapaassa käytössä. Majalta löytyy myös Suomen ainoa 27 väyläinen frisbeegolfrata, joka on vapaasti kaikkien käytössä kilpailuja-ajankohtia lukuunottamatta.

Vuokraushinnat:  
Ma-To klo 12 - 12 sisältäen saunan käyttöoikeuden 150€
Ma-To klo 12 - 12 ei saunan käyttöoikeutta 75€
Pe-Su klo 12 - 12 150€

Hinnat päivitetty 21.03.2023

Varusteet

- Puusauna 8:lle henkilölle suihkutiloineen
- Kokoustilat 60 henkilölle
- TV, liesi, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin, jääkaappi, takka, sisä-wc

Vuokraustiedustelut

Majavastaava: Tero Raittinen puh. 0503019955.

Nettisivut

https://kylve.sporttisaitti.com/veikkojen-maja/

Viialan Sampola

Osoite: Vakkistentie 5, 37830 Viiala

Siisti, tilava ja käytännöllinen tila yksittäisiin tapahtumiin ja vakituisiin kokoontumisiin. Sopii yksityisjuhlista yhdistysen tapahtumiin. Vuokrataan erilaisissa osissa tarpeen mukaan. Salissa on 100 pöytäpaikkaa ja 200 tuolipaikkaa, ravintolassa on 50 pöytäpaikkaa, pitkä tarjoilutiski ja tilaisuuksiin pystytettävä noutopöytä. Käytännöllinen ja iso keittiö. Talossa huoltoluiska ja inva-WC. Hyvin paikoitustilaa autoille.

Sijainti

Viiala, Akaan kaupungin pohjoisosa, joka on viitoitettu Valtatie 3:lta, Tampereen ja Helsingin välinen moottoritie (E12, E63). Etäisyys Tampereelta 30 km. Talon näkee Hämeentielle (maantie 303), joka johtaa Viialan halki etelässä Toijalaan ja pohjoisessa Lempääläntielle (190). Seinässä näkyy selvästi Sampola-kyltti.

Yhteystiedot vuokrattaessa

03 543 4530 / Viialan Sampola

Jorma Kivi
0400 734 536
jorma.kivi@pp1.inet.fi

Juhani Jara
0400 699 953
juhani.jara@gmail.com⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

https://akaa.vas.fi/tyovaentalo-sampola/