Siirtymäkauden viimeiseksi ennakoitu valintajakso päättyy 31.10.

22.10.2021

Siirtymäkausi 2021-22 kahden rahoituskauden välissä alkaa olla puolivälissä. Hankerahoitukselle on ollut viime vuosien tapaan kova kysyntä ja siirtymäkauden kehyksestä on tähän mennessä sidottu hankkeisiin jo reilu puolet.

Nyt käynnissä oleva valintajakso päättyy 31.10. Siihen mennessä jätetyt hakemukset Pirkan Helmen hallitus käsittelee joulukuun kokouksessa. Hakemuksia on tuohon kokoukseen tulossa paljon ja on hyvin mahdollista, että kaikki jäljellä olevat siirtymäkauden varat tullaan sitomaan joulukuussa. Siten uusia rahoitushakemuksia voitaisiin käsitellä seuraavan kerran vasta uuden rahoituskauden käynnistyessä vuonna 2023.

Siirtymäkauden rahoituskehyksen etupainoisella sitomisella pyritään varmistamaan, että kaikki hankkeet ehtivät saada rahoituspäätöksen Pirkanmaan ELY-keskuksesta määräajassa ja että rahoitettavien hankkeiden toteutukseen on käytettävissä riittävästi aikaa.

Tällä hetkellä näyttää siis siltä, että vuonna 2022 voidaan uusia rahoitushakemuksia käsitellä vain, jos joku puolletuista hankkeista peruuntuu tai saa kielteisen päätöksen Pirkanmaan ELY-keskuksesta, ja varoja siten vapautuu.