Logokilpailun voittaja

14.2.2024

Pirkan Helmi ry järjesti avoimen suunnittelukilpailun, jonka tehtävänä oli tuottaa Erasmus+ -rahoitteiselle Nature of Being in Nature -hankkeelle logo.

Kilpailuun osallistui 14 henkilöä ja saimme yhteensä 20 upeaa logoehdotusta. Raatimme valitsi voittajaksi Pirjo Järvelän Akaasta, toiseksi tuli Heli Grönlund Akaasta ja jaetulla kolmannella sijalla olivat Silvia Sillanpää Valkeakoskelta ja Calle Grönlund Akaasta.

Kiitos kaikille osallistujille, oli todella hienoa saada näin monta laadukasta työtä mukaan kilpailuun! Voittajan päättäminen ei ollut helppoa.

Pirjo Järvelä Graafisesta Ideasta kertoo logostaan näin:

Elementeissä katkoviiva kuvaa polkua ja samalla myös lehtiruotetta, joka symboloi polkua luontoon. Polun voi nähdä myös oppimispolkuna, jossa opitaan liikkumaan luonnossa.

Lehden vihreys toimii luonnon ja vehreyden symbolina. Nature-sanan elävä, käsialamainen tekstityyppi kuvastaa luonnon monimuotoisuutta, yllätyksellisyyttä, kauneutta ja iloa liikkua luonnossa.

Logon alkutekstin Nature of Being in ja Nature-sanan välillä oleva kontrasti kehottaa: mene luontoon ja yllätyt positiivisesti, lähde arjen keskeltä luontoon.

Erasmus+-rahoitteisen Nature of Being in Nature, vapaasti käännettynä luonnossa olemisen perusolemus -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ihmisten luontosuhdetta. Hankkeen aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja työpajoja, joissa opastetaan ihmisiä liikkumaan luonnossa luontoa kunnioittaen ja suojellen sekä kannustetaan löytämään hyvinvointia luonnosta. Voittajalogoa tulevat käyttämään hankkeen viestinnässä (esim. verkkosivuilla ja printtituotteissa) Pirkan Helmen lisäksi hankkeen kansainväliset kumppanit Sdružení SPLAV z.s, Tsekistä, Polish Ecological Club Puolasta sekä Legend Photo Slovakiasta.

Pirjo Järvelän suunnittelema voittajalogo