Kuha-Suomeen haetaan kalaleaderia

14.12.2021

Pirkan Helmi on ollut mukana valmistelemassa seitsemän muun Leader-ryhmän kanssa kalatalouden paikallisen toimintaryhmän perustamista Kokemäenjoen vesistöalueelle ja Lappajärven seudulle. Alueella asuu noin 700 000 ihmistä ja toimii 160 kaupallista kalastajaa, mutta se ei ole ollut aiemmin Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta tuetun kalaleader-toiminnan piirissä.  

Uuden Kuha-Suomen kalatalousryhmän rahoitushakemus strategiakaudelle 2021–2027 on parhaillaan maa- ja metsätalousministeriön käsittelyssä. Mikäli ministeriö hyväksyy hakemuksen, Tampereen seutukunnan alueella toimiva Leader Kantri toimii kalatalousryhmän hallinnoijana. Ryhmän toiminnassa mukana olevat muut Leader-ryhmät Pirkan Helmen ja Kantrin lisäksi ovat Joutsenten reitti, Aisapari, Aktiivinen Pohjois-Satakunta, PoKo, Kuudestaan ja Linnaseutu.  

Kalatalouden toimintaryhmät edistävät Suomessa elinkeinokalatalouden ja maaseudun kehittämistä paikallisesti laaditun kalatalousstrategian tavoitteiden mukaisesti. Vuosina 2014–2020 Suomessa on toiminut kymmenen kalatalouden toimintaryhmää.

Lisätietoja toiminnasta löytyy osoitteesta: https://merijakalatalous.fi/meri-ja-kalatalousrahasto/kalatalouden-paikalliset-toimintaryhmat/