Haun avautumista odotellessa - mitä voi tehdä?

29.3.2023

Moni hankeidea on jo hautumassa ja odottamassa hankehakujen avautumista. Mutta mitä voi tehdä sitä odotellessa?

Ensinnä, hankesuunnittelua ja hakemuksen valmistelua voi jo tehdä. Vaikka jotkin asiat tulevat alkavalla kaudella muuttumaan, hankesuunnitelma on edelleen merkittävässä roolissa. Siinä kerrotaan mitä ja miksi, kuka tekee ja kenelle ja millaista hyötyä hankkeella tavoitellaan. Selkeän ja tiiviin, mutta kuvaavan suunnitelman lisäksi hankkeen kustannusarvio on tarpeen laatia riittävällä tarkkuudella. Kustannuksia selvitellessä, ota hintatietoja talteen ja tarvittaessa dokumentoi esim. soittokierros tai nettiselvittely. Kun hankesuunnitelma ja kustannusarvio ovat kunnossa, hakemus on jo pitkällä.

Toisekseen kannattaa hoitaa tiedot yhdistysrekisteriin ajan tasalle ja Suomi.fi -valtuudet ajoissa kuntoon. Jatkossa Leader-rahoitusta voi hakea vain sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelun kautta. Suomi.fi -valtuus tarkoittaa sitä, että henkilölle on annettu oikeus asioida yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation nimissä. Valtuuden saanut henkilö tunnistautuu Hyrrään omilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Järjestelmä saa Suomi.fi-valtuudesta tiedon siitä, mitä henkilö voi siellä tehdä organisaation nimissä. Henkilölle voidaan antaa esimerkiksi oikeudet katsella, valmistella, täyttää tai lähettää hakemus Hyrrässä. Jos yhdistyksellä on sääntöjen mukaan yksi nimenkirjoittaja, Suomi.fi saa tiedon yhdistysrekisteristä. Jos nimenkirjoittajia vaaditaan kaksi, täytyy ensin tehdä valtuushakemus Suomi.fi:ssä:
https://www.suomi.fi/valtuudet/hakemuksella-valtuuttaminen


Seuraa Pirkan Helmen viestintää verkkosivuilla, somessa ja tiedotteilla! Tiedotamme haun avautumisesta mahdollisimman pian.