Eliisasta Vuoden Paikallistoimija

19.9.2023

Suomen Kylät ry palkitsi ansioituneita paikallistoimijoita KyläAreenassa Salossa 31.8.2023. Pirkan Helmen toiminnanjohtaja Eliisa Vesisenaho valittiin Vuoden Paikallistoimijaksi 2023.

Vuoden paikallistoimija on henkilö, joka on panoksellaan ollut kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa, ja joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Palkitsemisen perusteluissa kerrotaan, että Eliisa on vahvasti sitoutunut Leader-työhön ja tarttuu innokkaasti uusiin mahdollisuuksiin sen eteenpäin viemiseksi. Sen lisäksi, että hän on aktiivisesti kehittänyt Pirkan Helmen toimintaa ja verkostoitunut laajasti sen toiminta-alueella, hänen panostuksensa valtakunnalliseen vaikuttamistyöhön on ollut merkittävä lukuisten erilaisten työryhmien ja jaostojen kautta. Eliisa on työskennellyt Pirkan Helmessä vuodesta 2007 alkujaan hankeneuvojana, sittemmin paikalliskehittäjänä ja vt. toiminnanjohtajana sekä nykyisin kuudetta vuotta toiminnanjohtajana.

Muut palkitut olivat Vuoden maaseutukasvoksi valittu Juha Vidgrén, Vuoden nuoreksi paikallistoimijaksi valittu Ida Björkman ja Vuoden Leader-kylähankkeeksi valittu Jäppilän taidekätköt-hanke.
Lisäksi tilaisuudessa kukitettiin aiemmin julkistettu Suomen Vuoden Kylä 2023 Koittila sekä kunniamaininnan saaneet Suinulan ja Sippola.

Aiheesta lisää Suomen Kylien sivuilla.

Kuva: Roosa Pirinen