Oletko toteuttanut EU-hanketta tai saanut EU-rahoitusta? Tule mukaan Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshowlle elo-syyskuussa!

18.6.2021

Seitsemän Leader-ryhmää Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seutukunnassa järjestävät yhteistyökumppaneineen 27 paikkakuntaa kiertävän EU-rahoituskiertueen 12.8.-8.9.2021. Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -roadshowlla tehdään näkyväksi sitä, miten EU-rahoituksella lisätään hyvinvointia paikallisesti. Nyt etsimme mukaan paikallisia EU-hankkeiden toteuttajia!

Kiertueella halutaan parantaa Euroopan unionin nuorille, yhteisöille ja yrityksille tarjoamien rahoitusmahdollisuuksien tunnettuutta sekä tehdä näkyväksi toimia, joilla EU on vahvistanut paikallista elinvoimaa. Kiertueen tavoite on myös edesauttaa koronataantumasta toipumista edistämällä elpymisvarojen tehokasta käyttöä.

Luvassa on aidosti ”monirahastoinen” kiertue. Leader-ryhmien mukaan kiertueelle lähtevät EU-rahoitusta myöntävistä tahoista mm. Pirkanmaan ELY-keskus ja Pirkanmaan liitto. Maaseuturahaston ja Leader-hankkeiden lisäksi esille nostetaan niin rakennerahastojen (EAKR ja ESR), meri- ja kalatalousrahaston (EMKR) kuin muun muassa Life- ja Erasmus+ -ohjelmienkin tarjoamia mahdollisuuksia ja hankkeiden vaikutuksia.

Tärkeässä roolissa ovat paikalliset esimerkit ja erilaisten EU-hankkeiden toteuttajat: yhdistykset, yritykset, oppilaitokset, kehittämisorganisaatiot, kunnat ja kaikki muut tahot, jotka erilaista EU-rahoitusta hyödyntäen ovat luoneet uutta ja lisänneet hyvinvointia paikallisesti. Varsinaisen roadshown ohella EU-rahoituksen hedelmiä tehdään tunnetuksi myös sosiaalisessa mediassa koko kiertueen ajan.

Leader-ryhmät kiertuekumppaneineen etsintäkuuluttavatkin nyt kaikki Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä toteutetut EU-hankkeet! 

EU-hankkeita ovat niin maaseutualueiden yhdistysten Leader-tuella tehdyt skeittiparkit kuin yritysten EAKR-rahoitteiset kansainvälistymisselvitykset tai oppilaitosten Horisontti-tutkimushankkeet.  Kiertueen kohderyhmänä ovat yritykset, yhdistykset ja nuoret. Mukaan toivotaankin sankoin joukoin hankkeita, joilla on edistetty erityisesti näiden ryhmien asiaa. Kutsu mukaan kiertueelle koskee niin EU-rahaa kehittämiseen hyödyntäneitä yrityksiä, yhdistyksiä, järjestöjä, oppilaitoksia, kuntia, nuorten ryhmiä kuin muitakin tahoja – isompia ja pienempiä EU-hankkeita!


EU-hanketoteuttaja, näin osallistut Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -kiertueelle:

  1. Tule mukaan kuntien kiertuepysäkeille 12.8.-8.9.! 
    Koska paikalliset esimerkit ovat kultaa, toivomme saavamme mukaamme fyysiselle kiertueelle erilaisia ja eri ohjelmien kautta rahoitettuja EU-hankkeita. Kiertuepysäkeille osallistuvat hankkeet pääsevät esiin järjestäjien kanavissa ja toimivat esimerkkeinä siitä, mitä EU-rahoituksella voidaan paikallisesti tehdä. Osallistua voi oman hankkeen toteutuskunnan kiertuetapahtumaan tai sellaisen paikkakunnan tapahtumaan, jossa kokee voivansa tavoittaa hankkeen kohderyhmää. Laajempien hankkeiden kohdalla välttämätöntä linkki paikkakuntaan ei ole, kunhan aihe on innostava ja kiinnostava ja lisää paikallista elinvoimaa! Kiertuepysäkki kestää muutaman tunnin, paikalla voi olla myös vain osan aikaa.

    Kiinnostuitko? Toimi näin: Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua kyseisen kunnan alueen Leader-ryhmälle tai kampanjakoordinaattorille (yhteystiedot alla). Toivomme yhteydenottoja jo kesäkuun aikana.


  2. Lähetä ennakkoon videotervehdys, jossa kerrot hankkeesta ja sen saamasta EU-rahoituksesta. Näitä videoita käytämme kiertueen ja EU-rahoituksen monipuolisuuden markkinoinnissa. Video voi olla yhtä hyvin kahden minuutin monikameratuotanto kuin kännykän etukameralla kuvattu 10 sekunnin tervehdys. Muista kertoa videolla, mitä olette hankkeessa tehneet, ja että hanke on saanut EU-rahoitusta. Pyrimme jakamaan näitä videotervehdyksiä kiertuejärjestäjien kanavissa jo ennen kiertuetta. Voit lähettää hankkeesta myös valmiin videon tai videolinkin. Otamme mielellämme vastaan myös tiiviitä kuva + teksti -tervehdyksiä sosiaalisessa mediassa jaettavaksi.

    Kiinnostuitko? Toimi näin: Toimita linkki, josta videotervehdyksesi / videosi / muun materiaali voi ladata kampanjakoordinaattori Mimmi Virtaselle. Videotervehdyksiä voi lähettää elokuun loppuun asti, mutta toivomme saavamme näitä runsaasti jo kesän aikana. Älä epäröi kysyä lisätietoja!

Kiertueelle osallistuvat hankkeet pääsevät mukaan myös Tämänkin kaiken EU mahdollistaa kiertueen hankehelmet-kartalle. Leader-ryhmät kumppaneineen toivovat myös, että eri ohjelmien ja rahastojen kautta EU-hankkeita toteuttaneet tahot tuovat saamaansa EU-rahoitusta ja sen tuloksia esille sosiaalisessa mediassa kiertueaikana 12.8.-8.9.2021. Tämän voi tehdä käyttämällä tunnistetta #TämänkinKaikenEUMahdollistaa.

Tervetuloa kanssamme kertomaan, mitä kaikkea EU-rahoitus Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä mahdollistaa!


Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -kiertueaikataulu

To 12.8.            Pälkäne
Pe 13.8.            Urjala
La 14.8.             Akaa
Ti 17.8.              Valkeakoski
Ke 18.8.            Kuhmoinen
To 19.8.            Kangasala & Pirkkala
Pe 20.8.            Orivesi
Ma 23.8.           Vesilahti & Lempäälä
Ti 24.8.              Kihniö & Parkano
Ke 25.8.            Ikaalinen
To 26.8.            Virrat & Ruovesi
Pe 27.8.            Mänttä-Vilppula & Juupajoki
La 28.8.             Hämeenlinna, Hattula & Janakkala
Ti 31.8.             Pirkkala
Pe 3.9.              Tampere ja Nokia
To 2.9.              Ylöjärvi
La 4.9.               Sastamala
Ma 6.9.             Huittinen & Punkalaidun
Ti 7.9.                Hämeenkyrö
Ke 8.9                Tampere

Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -kiertue on saanut rahoitusta Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksesta.


Lisätietoja

Osallistumisesta kiertuetapahtumiin voit olla yhteydessä suoraan Leader-ryhmiin:

Pirkan Helmi (Akaa, Urjala, Pälkäne ja Valkeakoski)
Anna Kulmakorpi https://www.pirkanhelmi.fi/yhteystiedot/

Leader Kantri (Pirkkala, Kangasala, Lempäälä, Vesilahti, Nokia, Ylöjärvi, Tampere ja Orivesi)
Joanna Järvinen https://www.kantriry.fi/contact-us/

Leader Pohjois-Satakunta (Kihniö, Parkano ja Ikaalinen)
Leena Saloniemi https://aktiivinen.fi/yhteystiedot/

Leader PoKo (Virrat, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Juupajoki)
Jutta Ahro https://www.pokory.fi/index.php?k=114878

Leader Linnaseutu (Hämeenlinna, Janakkala ja Hattula)
Johanna Henttinen https://www.linnaseutu.fi/toimiston-vaki/

Leader Joutsenten reitti (Huittinen, Hämeenkyrö, Punkalaidun ja Sastamala)
Eeva Raukko https://joutsentenreitti.fi/yhteystiedot/

Leader Vesuri-ryhmä (Kuhmoinen)
Maarit Polvi-Malkki http://www.keskisuomenmaaseutu.fi/leader-toiminta/leader_vesuri-ryhma/yhteystiedot


Hanketoteuttajien videotervehdykset ja yleiset kiertuetta koskevat asiat

Mimmi Virtanen
Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -koordinaattori
mimmi.virtanen@pirkanhelmi.fi
040 514 3108

Aikataulua päivitetty 20.7.2021