Pieninvestoinnit -teemahanke

Teemahankkeessa Pirkan Helmi toimii hankkeen hallinnoijana ja yhdistykset toteuttavat alahankkeet. Pirkan Helmen ja yhdistyksen välille on tehty tuensiirtosopimus.

Teemahankkeessa rahoitetaan pääosin investointeja, jotka ovat niin pieniä, että niitä ei itsenäisinä hankkeina pystyttäisi rahoittamaan.

Tuki on kiinteä 75% ja myönnettävän tuen määrä vähintään 500€ ja enintään 7.500 €. Hankkeiden omarahoitukseksi ei hyväksytä talkootyötä.

Investoinnit toteutetaan vuoden 2019 aikana.

Hankkeelle saatiin päätös ELY-keskuksesta 6.3.2019 ja aloituspalaveri alahankkeiden toteuttajien kanssa pidettiin 12.3.2019.

Pirkan Helmen pieninvestoinnit -teemahankkeessa rahoitetaan Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken alueilla toimivien yhdistysten pieniä yleishyödyllisiä investointihankkeita.

Tavoitteena on, että hankkeessa toteutetut pieninvestoinnit edistävät Eteläisen Pirkanmaan houkuttelevuutta asuinalueena, parantavat vapaa-ajan palveluita sekä lisäävät mahdollisuuksia yhteisölliseen toimintaan.

Alahankkeiden haku oli vuoden 2018 lopulla ja hakemuksia saapui 24, joista yhden hakija perui. Pirkan Helmen hallitus valitsi rahoitettavaksi 18 alahanketta:

Urheiluampujien välinehankinnat
Toijalan Urheiluampujat ry hankkii viisi ilmakivääriä ampumaurheilukoulun käyttöön. Tavoitteena on tarjota erityisesti lapsille ja nuorille taloudellisesti edullinen harrastus, joka ei vaadi hankkimaan itselle kalliita suoritusvälineitä. Tällä hetkellä ampumaurheilukoululla on käytettävissä kolme asetta, joten uusilla välineillä pystytään ottamaan paljon enemmän harrastajia mukaan toimintaan.
Toteutuskunta: Akaa               
Kokonaiskustannukset 6.500,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 4.875,00 €

Kodan ja kuntosalin kunnostaminen
Rautajärven kyläyhdistys ry uudistaa ylläpitämäänsä kuntosalia ja kunnostaa rakentamaansa kotaa. Yhdistyksen vuodesta 2012 ylläpitämälle kuntosalille hankitaan uusia välineitä 1500 eurolla. Kuntosali on avoin kaikille, sen kautta on saatu paljon uusia harrastajia innostumaan kuntosaliliikunnasta. Vuonna 1999 rakennettua kotaa kunnostetaan 2500 eurolla mm. tulisijaa uudistamalla. Kota on kyläläisten vapaassa käytössä ja toimii erilaisten tapahtumien tukikohtana.
Toteutuskunta: Pälkäne
Kokonaiskustannukset: 4.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 3.000,00 €   

Leikkivälineiden hankinta
Huhdin kyläyhdistys ry hankkii leikkivälineitä monipuolistaakseen Lamminharjun ulkoilualuetta. Alueella liikkuu paljon eri-ikäisiä ulkoilijoita ja lapsiperheitä ja tavoitteena on huomioida lapset ihan pienistä isompiin. Tarve on ollut keskusteluissa jo pidempään.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 2.730,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 2.047,50 €

Seurantalon tuolit
Ritvalan nuorisoseura ry kunnostaa lahjoituksena saadut 150 tuolia. Umpipuiset, selkänojalliset tuolit korvaavat nyt käytössä olevat penkit ja pinottavina niitä voidaan myös säilyttää helpommin sisätiloissa. Tuolit liittyvät oleellisesti seurantalon aktiivisen käytön mahdollistamiseen.
Toteutuskunta: Valkeakoski
Kokonaiskustannukset: 3.879,20 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 2.909,40 €   

Liikuntakerho
MLL:n Kylmäkosken paikallisyhdistys ry hankkii välineistöä aloittaakseen liikuntakerhon. Liikuntakerhon kohderyhmää ovat ensisijaisesti alakouluikäiset lapset ja se on tarkoitus toteuttaa iltapäiväkerhotoimintana heti koulun jälkeen uudella Kylmäkosken kirkonkylän koululla. Toiminta on maksutonta lapsille. Välineitä annetaan myös muiden yhdistysten, mm. 4H:n käyttöön.
Toteutuskunta: Akaa
Kokonaiskustannukset: 1.500,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 1.125,00 €   

Kässäkerho
MLL:n Kylmäkosken paikallisyhdistys ry hankkii kässäkerhon aloittamiseen tarvittavia välineitä ja materiaaleja. Tavoitteena on luoda Kylmäkoskelle uusi, maksuton harrastusmahdollisuus. Kerhon pääasiallinen kohderyhmä ovat ala- ja yläkouluikäiset lapset ja nuoret. Kässäkerhon lisäksi välineitä voidaan käyttää aikuisten Justiinat-käsityökerhossa.
Toteutuskunta: Akaa
Kokonaiskustannukset: 3.120,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 2.340,00 €

Hakalanrannan leikkikenttä
SF-Caravan Valkeakosken seutu ry uusii leirintäalueen leikkikentän. Samalla kentästä saadaan nykysäädöksiä vastaava. Tavoitteena on toiminnallinen ja turvallinen leikkikenttä alueella vierailevien lasten käyttöön.
Toteutuskunta: Valkeakoski
Kokonaiskustannukset: 8.979,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 6.734,24 €

Mobiili tanssilaveri
Urjalan Yrittäjät ry rakennuttaa siirrettävän tanssilavan. Helposti koottavista, säilytettävistä ja kuljetettavista moduuleista koostuvaa tanssilavaa käytetään erilaisissa yhdistyksen omissa ja yhteistyökumppaneiden tapahtumissa. Tarve on ilmennyt kehitettäessä Urjalan yleisötapahtumia ja hankkeesta hyötyvät sekä vakituiset että vapaa-ajan asukkaat.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 2.714,90 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 2.036,18 €   

Liikuntavälineiden hankinta kerhotoimintaan
Viranmaan asukasyhdistys ry hankkii liikuntaharrastusvälineitä liikuntakerhotoiminnan aloittamiseksi. Tavoitteena on saada alueen nuoria liikkumaan enemmän sekä lisätä eri-ikäisten kanssakäymistä. Kerho monipuolistaa yhdistyksen ja alueen vapaa-ajan toimintaa sekä lisää Me-henkeä.
Toteutuskunta: Valkeakoski
Kokonaiskustannukset: 2.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 1.500,00 €   

Kannettavan tietokoneen hankinta
Väinö Linnan seura ry hankkii kannettavan tietokoneen. Seura on uusinut verkkosivunsa, joista on tarkoitus tulla keskeinen Väinö Linnaa koskevan tiedon lähde. Yhdistys on aiemmin saanut käyttää Urjalan kunnan tiloja ja välineitä, mutta nyt tilanne on muuttunut. Hankittava tietokone mahdollistaa yhdistyksen tiedotus- yms. toimintaa jatkossa.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 1.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 750,00 €       

Luonnetestiteltta
Valkeakosken Kennelkerho ry hankkii luonnetestiteltan mahdollistaakseen koiran luonnetta mittaavien testien järjestämisen koulutuskenttänsä yhteydessä. Teltta toimisi testissä ns. pimeänä huoneena, jollainen nyt puuttuu. Luonnetestejä voivat teltan myötä järjestää myös muut seurat ja yhdistys voi hyödyntää telttaa myös muissa tapahtumissaan.
Toteutuskunta: Valkeakoski
Kokonaiskustannukset: 3.100,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 2.325,00 €   

Ämmätsän kylätalon keittiö
Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän Kyläyhdistys ry remontoi kylätalon keittiön. Lisääntyneen toiminnan myötä keittiön epäkäytännöllisyys on noussut esille. Remontilla keittiöön tavoitellaan toiminnallisuutta, lisää tilaa ja mm. astianpesukone, joka tähän saakka on puuttunut. Uudistetulle keittiölle on tarvetta ja käyttöä esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa, joita järjestetään yhteistyössä muiden kylän toimijoiden kanssa.
Toteutuskunta: Pälkäne
Kokonaiskustannukset: 10.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 7.500,00 €   

Matomäen retkialueen perustaminen
Partiolippukunta Urjan Varstat ry perustaa leiri- ja retkialueen. 6000 neliön suuruiselle alueelle tasoitetaan telttapohjia ja nuotiopaikkoja. Lisäksi rakennetaan kompostikäymälät. Alueella voivat eri-ikäiset partiolaiset harjoitella retkeilytaitoja. Tavoitteena on järjestää alueelle retkiä ja tapahtumia sekä kehittää aluetta jatkossa edelleen mm. rakentamalla laavu.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 4.504,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 3.378,00 €   

Liikuntatilan käytettävyyden lisääminen sekä ulkokalusteet
Urjalankylän Koulumaa ry hankkii liikuntavälineitä ja ulkokalusteet kylätalona toimivalle Urjalankylän koululle. Tavoitteena on monipuolistaa ja lisätä tilojen käyttöä. Välineiden hankinnassa huomioidaan eri käyttäjäryhmät.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 4.700,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 3.525,00 €   

Äänentoistolaitteet
Urjalan näytelmäpiiri ry hankkii äänentoistolaitteet. Yhdistyksen kesäteatteri toimii tuulisessa paikassa, ja ääni ei tahdo ylttää nousevaan katsomoon. Tavoitteena on äänentoistolaitteiden avulla parantaa esitysten laatua. Hyödynsaajina yleisön lisäksi ovat näyttelijät, joiden äänenkäyttöä laitteet auttavat. Äänentoistolaitteita voidaan hyödyntää myös muissa tapahtumissa.
Toteutuskunta: Urjala
Kokonaiskustannukset: 7.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 5.250,00 €   

Varastokontti Viialan tekonurmelle
Viialan Peli-Veikot ry hankkii varastokontin. Tekonurmikentän yhteydessä on tällä hetkellä hyvin vähän varastotilaa, ja varusteita säilytetään jopa yhdistyksen toimitilan suihkutiloissa. Kontti verhoillaan ympäristöön sopivaksi ja varustetaan hyllyillä. Varastokäytön lisäksi kontin katolle toteutetaan turvallinen paikka ottelujen videointia varten.
Toteutuskunta: Akaa
Kokonaiskustannukset: 10.000,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 7.500,00 €   

Voimistelumatto
Toijalan Voimistelu ja Liikunta ToVoLi ry hankkii voimistelijoille harjoittelumaton. Tavoitteena on tarjota laadukkaammat puitteet yhdistyksessä harrastaville nuorille ja lapsille, jotka harjoittelevat yhdestä neljään kertaa viikossa. Kilpailuihinkin hyväksytty 14x14 metrin kokoinen matto koostuu kolmesta osasta, joita voidaan käyttää myös yksittäin. Matto vähentää rasitusvammoja ja loukkaantumisriskiä. Harjoittelun lisäksi mattoa voidaan hyödyntää tapahtumiin ja näytöksiin ja sitä voidaan lainata myös muuhun yleishyödylliseen käyttöön.
Toteutuskunta: Akaa
Kokonaiskustannukset: 8.360,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 6.270,00 €

Padankosken kylärannan peruskorjaus ja kylänäyttely
Padankosken kyläyhdistys ry korjaa kylän kokoontumispaikkana toimivaa kylärantaa ja pystyttää kylänäyttelyn. Kylän uimaranta laitureineen on kylän tärkein palvelu, joka palvelee laajaa vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden joukkoa. Rannan, laiturin ja uimakoppien parannuksen lisäksi alueella sijaitsevaa katosta laajennetaan, mikä palvelee mm. kylän kesäkahviota. Kylänäyttely on tarkoitus koota yhdistyksen omistamaan, nyt käyttämättömänä olevaan Ruuttakoppiin kertomaan kylän historiasta ja nykypäivästä toimintoineen.
Toteutuskunta: Pälkäne
Kokonaiskustannukset: 5.900,00 €
Myönnetty tuki 75%, enintään 4.425,00 €