Kuha-Suomen kalatalousryhmän valmistelu etenee – Tule mukaan kuulemistilaisuuteen ja kerro mielipiteesi!

3.6.2021

Pirkan Helmi on mukana hakeutumassa Kuha-Suomen KalaLeaderiksi yhdessä kahdeksan muun Leader-ryhmänä toimivan yhdistyksen (PoKo, Kantri, Joutsenten reitti, Kuudestaan, Aktiivinen Pohjois-Satakunta, Vesuri-ryhmä, Aisapari ja Linnaseutu) kanssa. Kuha-Suomi käsittää Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueet.

Paikalliset kalatalouden toimintaryhmät edistävät elinkeinokalatalouden ja maaseudun kehittämistä alueellaan rahoittamalla kehittämishankkeita, jotka edistävät alueensa kalatalousstrategian tavoitteiden toteutumista, parantavat yritysten kilpailukykyä ja edistävät uuden liiketoiminnan syntymistä. Euroopan Meri- ja Kalatalousrahaston rahoittamia kalatalousryhmiä on Suomessa tällä hetkellä 10 kappaletta. Ohjelmakauden 2021-2027 haku auennee tulevana syksynä.

Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry sai vuonna 2019 kolmelta ELY-keskukselta 23077 euron rahoituksen ”Kalatalouden toimintaryhmän mahdollisuudet Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella” -esiselvityshankkeelle. Hankkeen aikana on kartoitettu kalatalousyrittäjien toimintaa ja tulevaisuuden näkymiä, joiden pohjilta on laadittu luonnos Kuha-Suomen kalatalousstrategiaksi.

Nyt järjestetään kalatalousalan ammattilaisille kolme kuulemistilaisuutta Teamsin välityksellä. Pääset osallistumaan tilaisuuteen klikkaamalla päivämäärän perässä olevaa linkkiä.

Voit osallistua mihin tilaisuuteen tahansa, mutta huomioithan, että tilaisuuksien keskustelua painotetaan seutukohtaisesti.
Yleisömäärän kartoittamiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumista Google Formsin kautta: https://forms.gle/mkW84VUvnYQRkMei7

Ohjelmarunko:

16.45 Linjat aukeavat, tulethan ajoissa paikalle!

17.00  Tilaisuuden avaus

17.10-17.30 Millaista yritystoimintaa alueella on ja mitkä ovat tulevaisuuden näkymät? Kalastusoppaiden ja kaupallisten kalastajien kyselytulokset. Johanna Möttönen, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry

17.30-18.00 Kuha-Suomen kalatalousstrategian esittely. Päivi Pyyvaara, Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry

18.00-19.15 Strategialuonnoksen kommentointi ja vapaata keskustelua.

viim. 19.30 Tilaisuus päättyy.

Voit tutustua aineistoon Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry:n verkkosivuilla. Voit myös antaa palautetta strategiasta, vaikka et pääsisi osallistumaan tilaisuuteen! 

Lisätietoja:
Pirkanmaan Kalatalouskeskus ry
Päivi Pyyvaara ja Johanna Möttönen
paivi.pyyvaara@kalatalo.fi , p. 0500-760 953
johanna.mottonen@kalatalo.fi , p. 050-5929 255